Zwangerschapsmassage

ONTSPANNINGSMASSAGE met Rebozo doek(en)

Zwanger zijn is een bijzondere periode in het leven van elke vrouw.  Met het vorderen van je zwangerschap groeit ook de fysieke belasting van je lichaam. Vandaar het belang om tijd nemen voor jezelf en te zorgen voor je lichaam.

Ontspannende massages tijdens je zwangerschap
Bij de voorbereiding op je bevalling bieden naast een zwangerschapscursus, massages tijdens je zwangerschap rust en ontspanning voor jou èn je baby. Zwangerschapsmassage helpt je ontspannen en luisteren naar de behoeften van je lichaam. Het geeft je daarmee meer vertrouwen in de wijsheid van je lichaam. Tevens kan het verlichting geven bij mogelijke zwangerschapskwaaltjes.

Rebozo een traditionele massage uit Mexico en Guatemala
De Rebozo massage is van oudsher gericht op verzorging van vrouwen tijdens hun zwangerschap, bevalling en de periode erna. Ze wordt uitgevoerd met (vaak kleurrijke) Rebozo doeken. Met de doeken kun je het lichaam ondersteunen, ontspanning en geborgenheid geven, waarbij het op een zachte manier gemasseerd en gewiegd wordt.

Mogelijkheden van Rebozo massage  
De massage wordt gegeven met een of meer Rebozo doeken over je kleding heen. Je kunt naar wens deze massage zittend, liggend of staand ervaren, bijvoorbeeld:
- zittend, op een stoel of bevallingsbal, voor schouders rug of bekken
- op handen en knieën om het bekken te masseren
- liggend op een matras of deken, een massage van top tot teen
- in verschillende houdingen buik of bekken masseren

Vanaf wanneer Rebozo massage?
Je kunt voor een Rebozo massage kiezen vanaf ca. week 16 tot aan de bevalling. Door de variatiemogelijkheden kan elke massage exact worden afgestemd op jou behoefte van dat moment. 

Rebozo tijdens de bevalling
Rebozo massage kan tijdens de ontsluitingsperiode van je bevalling helpen bij het opvangen van de weeën en het bewegen. Ook kun je zo op een eenvoudige, prettige manier de ademhaling ondersteunen. 

Rebozo nà de bevalling
Vanaf twee tot drie weken nà de bevalling kun je kiezen voor een sluitende massage. Dit biedt ontspannen aandacht voor jezelf èn, helpt je lichaam terugkeren naar de oorspronkelijke vorm.

Rebozo massage met je partner
Je kunt ook enkele massage afspraken maken samen met je partner, om hem de beginselen te leren hoe met de Rebozo te werken. Hij kan dan heel concreet iets voor je doen tijdens de zwangerschap en bij de bevalling.

Tarief:
Rebozo massage: een uur € 50
Bij gelijktijdig volgen zwangerschapsyoga** per uur €40

 

* Rebozo massage is, een zachte, ontspannende massage. Wanneer je echter twijfelt of je er goed aan doet voor deze massage te kiezen, raadpleeg dan eerst je verloskundige of arts.
** bij het volgen van minimaal 10 lessen zwangerschapsyoga